NA24.no

Tyskland vil stanse eksport av Stradivarius-fioliner

Tyske myndigheter vil forby eksport av to verdifulle Stradivarius-fioliner. Bildet viser detaljer fra en Stradivari-fiolin på auksjon i New York i 2006.
Tyske myndigheter vil forby eksport av to verdifulle Stradivarius-fioliner. Bildet viser detaljer fra en Stradivari-fiolin på auksjon i New York i 2006. Foto: Stan Honda (AFP / NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Tyske myndigheter vil forby eksport av to verdifulle Stradivarius-fioliner, som i dag eies av en kriserammet bank.

De to fiolinene ble laget av den italienske fiolinmakeren Antonio Stradivari i henholdsvis 1684 og 1711.

De sjeldne musikkinstrumentene eies i dag av West Deutsche Landesbank, som var en av landets største inntil finanskrisen rammet den.

Banken, som nå har skiftet navn til Portigon, eier også en sjelden cello laget av den italienske mesteren Giuseppe Antonio Rocca i 1860, samt en rekke kunstverk signert kjente navn som Pablo Picasso, August Macke, Joseph Beuys og Sigmar Polke.

I et forsøk på å kvitte seg med stor gjeld ønsker banken nå å selge unna skattene, noe som har ført til hissige protester i Nordrhein-Westfalen.

Kulturministeren i den tyske delstaten vil nå forsøke å stanse salget for å sikre at de verdifulle instrumentene og kunstskattene forblir i Nordrhein-Westfalen. Dette kan skje ved at de erklæres for «kulturskatter av viktighet for nasjonen».

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere