NA24.no

Tyvlåner pappas bil - tilbyr pirattaxi på Facebook - tjener fett med penger

Foto: Martin Lundsvoll (Romerikes Blad)
Sist oppdatert:
«Driftige» tenåringer i Stavanger-området er trolig ikke klar over konsekvensene.

Politiet i Sola har den siste tiden mottatt flere bekymringsmeldinger fra både ungdommer og foreldre om ulovlig kjøring i helgene. Det skriver Stavanger Aftenblad og aftenbladet.no.

Gjengangeren er at ungdommer låner foreldrenes biler, annonserer pirattaxitjenester på Facebook, og bruker bilene til å kjøre andre ungdommer mot betaling.

Flere av sjåførene annonserer hvilke helger de kommer til å kjøre. Enkelte opererer også med prislister, ifølge politiet. som tror en ungdom kan tjene flere tusen kroner bare i løpet av én helg.

- Vi vet foreløpig ikke hvor stort problemet er, men jeg blir ikke overrasket om flere titalls «ungdomspirattaxier» er på veiene i distriktet hver helg, sier politiførstebetjent Kjell Klepp ved Sola lensmannskontor, til Stavanger Aftenblad.

Sola-politiet har ukentlige møter med Sola kommune. Det var under et av disse møtene at den nye pirattaxiordningen ble tatt opp.

Politiet advarer ungdommen om alvorlighetsgraden av lovbruddet. De som blir tatt vil bli anmeldt og få et forelegg på 7000 kroner. Bilen vil bli avskiltet og tauet inn og få et bruksforbud på tre måneder. Skulle det skje en ulykke er det ikke sikkert forsikringen gjelder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere