NA24.no


Finansministeren har allerede hatt møte med NHO-forening Abelia som organiserer en rekke av de nye delingsselskapene som Nabobil.no, Leieting, we Clean og Uber.
Finansministeren har allerede hatt møte med NHO-forening Abelia som organiserer en rekke av de nye delingsselskapene som Nabobil.no, Leieting, we Clean og Uber. Foto: NewZulu (NA Bilder)

Uber inn i varmen

Finansminister Siv Jensen inviterer på nyåret flere delingsselskaper til møte.

Målet er å få innspill til hvordan myndighetene kan bidra til at dette er selskaper som blir en del av den ordinære økonomien. Det skriver Dagsavisen tirsdag.

– Vi må hindre at disse selskapene ufrivillig blir en del av den svarte økonomien. Jeg vil gjøre mitt for at dette blir en positiv del av norsk økonomi som bidrar til fellesskapet, sier finansminister Siv Jensen (Frp) til Dagsavisen.

Det handler blant annet om å gjøre skjemaer for skatterapportering mer tilgjengelig for de nye aktørene.

Finansministeren har allerede hatt møte med NHO-forening Abelia som organiserer en rekke av de nye delingsselskapene som Nabobil.no, Leieting, we Clean og Uber.

– Vi må omfavne innovasjonen disse selskapene bringer med seg, samtidig som det sikres at selskapene reguleres fornuftig når det gjelder skatt, forsikring og arbeidsrettigheter, sier Abelia-direktør Håkon Haugli til Dagsavisen.

I tyske byer som Frankfurt, Hamburg, Düsseldorf har Uber trukket seg tilbake, etter tyske reguleringene skapte juridisk trøbbel for selskapet, skriver New York Times.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere