NA24.no


UBER: Med Uber-apen kan du bestille drosjeturer også i Norge. Nå legger selskapet ned i Sverige.
UBER: Med Uber-apen kan du bestille drosjeturer også i Norge. Nå legger selskapet ned i Sverige. Foto: Tommy H.S. Brakstad

Uber legger ned tjeneste i Sverige

Sist oppdatert:
Etter at flere sjåfører har blitt dømt for piratvirksomhet, legger Uber ned tjenesten uberPop i Sverige.

Siden 2014 har Uber tilbudt uberPop i Sverige. Dette var en tjeneste som gjorde at personer uten drosjeløyve kunne tjene penger på personfrakt.

I Sverige har flere av sjåførene blitt dømt for piratkjøring. Uber legger ned tjenesten, fordi den ikke samstemmer med svensk lov, skriver Uber.

Det betyr ikke at Uber legger ned tjenesten, slik flere medier først meldte, poengterer Uber overfor Nettavisen. Tjenestene UberX, UberBLACK og UberLUX vil fortsette som før.

De siste årene har flere sjåfører blitt dømt for å ulovlig drosjevirksomhet. Derfor legger Uber nå ned tjenesten uberPop i landet.

- Dette er dommer mot enkeltpersoner, og ikke mot Uber, sier Alok Alström til Dagens Nyheter.

En av de domfelte sa i retten at han trodde han jobbet lovlig, fordi Uber er et stort internasjonalt selskap som ikke gjemmer seg for noen.

Alström sier at de nå venter på nye retningslinjer fra myndighetene, og at selskapet kan komme til å lansere et tilbud som er i tråd med gjeldende regelverk på et senere tidspunkt.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere