NA24.no


UBER er tiltalt for å medvirke til at danske sjåfører bryter taxiloven.
UBER er tiltalt for å medvirke til at danske sjåfører bryter taxiloven. Foto: Andrew Caballero-reynolds (AFP / NTB scanpix)

Uber tiltalt for ulovlig taxivirksomhet i Danmark

Sist oppdatert:
Dansk påtaleyndighet har tiltalt Uber for å medvirke til at danske sjåfører bryter taxiloven.

København (NTB-Ritzau): Østre Landsret i Danmark har tidligere slått fast at Ubers virksomhet er å anse som pirattaxivirksomhet og i strid med loven om taxikjøring i Danmark.

Saken mot det nederlandske selskapet, som formidler biler med sjåfør via en app, blir nå utvidet, opplyser politiet i København.

– Det er tale om en prinsipiell prøvesak. Påtalemyndigheten ønsker å få rettens vurdering av medvirkningsansvaret til den ulovlige taxikjøringen, sier politiadvokat Vibeke Thorkil-Jensen.

Påtalemyndigheten vil legge ned påstand om bøter på om lag 30.000 danske kroner per kjøretur som er formidlet via Uber-appen, opplyser hun.

Norges Taxiforbund politianmeldte denne uka 105 navngitte Uber-sjåfører i Norge for brudd på Yrkestransportloven.

– Uber er pirattaxi og de som kjører har ikke lovpålagt løyve, slår forbundsleder Øystein Trevland fast.

Ubers norgessjef Carl Edvard Endresen avviser anklagen om pirattaxivirksomhet, sier at det må skilles mellom transportdeling og tradisjonelle taxitjenester og fastholder at selskapet opererer innenfor norsk lovgiving. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere