NA24.no

Ubesluttsom børs

Sist oppdatert:
Børsen ble preget av store svingninger, torsdag.

Oslo børs hadde en dag med store svingninger, men endte dagen nesten uforandret.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen endte ned 0,04 prosent til 516,74 poeng, hvilket betyr at rekorden glapp med en hårsbredd. I løpet av dagen satte børsen ny intradags rekordnotering på 519,57 poeng, men var også ned nesten en hel prosent på det verste.

Høyere oljepris
Oljen var med å dra børsen ut av startvanskene, med en svært sterk utvikling i dag. Ved børsslutt ble den handlet til 74,13 dollar fatet, opp 1,48 prosent fra i går.

Sterke børslokomotiv
Oljekjempene Statoil og Hydro noterte begge pene økninger i dag, og sørget for at hovedindeksen endte i positivt terreng. Statoil stiger 2,44 prosent til 189 kroner, Hydro er hakket dårligere med en oppgang på 2,06 prosent til 235,25 kroner.

Rettsproblemer i USA
Stolt-Nielsen sparket i gang resultatsesongen, og presenterte resultat i dag. Markedet ble initialt skuffet over at den pågående kartellsaken i USA fortsetter å prege resultatutviklingen til kjemikalietankrederiet. Men på slutten av dagen var det et lite rally i aksjen, som gjorde at den kun endte ned 0,96 prosent, til 205 kroner, mye bedre enn det lenge så ut til å gå.

To børsraketter
EMS var lenge den soleklare børsvinneren, og var på det meste oppe utrolige 46,17 prosent på toppen av gårsdagens fantastiske rally. Men aksjen falt mot slutten av dagen, og endte med å ha en økning på «bare» 12,59 prosent til 5,82 kroner.

Dermed måtte Eitzen se seg slått av en annen børsrakett, nemlig CanArgo. Det kanadiske selskapet meldte tidligere i dag om et gassfunn, uten at kursen tok helt av den grunn. Derimot fikk aksjen et knallsterkt løft på slutten av dagen og endte på 5,82 kroner opp formidable 27,07 prosent.

Gruveselskap i hardt vær
Den største taperen ble gruveselskapet Crew Minerals. Crew falt 8,77 prosent til 15,60 kroner. Selskapet og Crew-sjef Jan Vestrum har vært i hardt vær etter at Kaupthings Jan Petter Sissener har kritisert Vestrums innsidesalg. Pareto, SEB Enskilda og Sisseners Kaupthing var de største nettoselgerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere