NA24.no

Wall Street Megler Trader Aksjer Xbørs
Wall Street Megler Trader Aksjer Xbørs Foto: JUSTIN LANE (Scanpix)

Ubesluttsomt på Wall Street

Sist oppdatert:
Investorene turte ikke sende børsene noen vei.

Blandede makrotall gjorde amerikanske investorene usikre på om de skulle kjøpe eller selge, onsdag.

NA24 – din næringslivsavis

Dow Jones-indeksen endte nesten helt flatt med en oppgang på 0,04 prosent til 9543,52 poeng. De andre to mest toneangivende indeksene beveget seg enda mindre. S&P 500 og Nasdaq Composite steg begge kun 0,01 prosent til henholdsvis 1028,12 og 2024,43 poeng.

Usikre på makrotall
Aktørene i markedet er blitt mer usikre på hvordan de skal tolke tallene for ordreinngangen i juli. Tallene fra de amerikanske myndighetene viser at ordreinngangen av varige goder økte med 4,9 prosent i juli. Det er godt over analytikernes spådommer som tilsa en vekst på 3 prosent. Derimot er tallet noe lavere enn forventet hvis man ekskluderer biler, trucker og fly. Noen frykter at tiltakspakker for å stimulere folk til å kjøpe nye biler bare har fremskutt slike kjøp, og at vi dermed vil se et fall fremover. Hvis transportordrene holdes utenom ville ordreinngangen vært på 0,8 prosent.

– Tallet der transportsektoren er utelatt kom inn noe lett. Alle ser fortsatt etter en eller annen form for korreksjon. Ingen ønsker egentlig å jage dette markedet, sier sjefstrateg Mike O’Rourke hos BTIG til Bloomberg.

Gode boligtall
Samtidig er det kommet gode tall fra det amerikanske handelsdepartementet som viser nok en kraftig bedring i salget av nye boliger. Statistikken viser at salget økte med 9,6 prosent til 433.000 nye boliger i juli. Tallene er omregnet til en årlig salgstakt basert på salget i løpet av én måned. Bedringen i salget er langt sterkere enn økonomene hadde regnet med. Estimater fra Bloomberg viser at markedet forventet en bedring til 390.000.

Dette er den femte bedringen på de siste syv månedene, og viser at kjøperne igjen har kommet til boligmarkedet. Selv om det var en marginal nedgang i prisene så har antallet boliger for salg falt til det laveste nivået på 26,5 år.

Les mer: Oppløftende boligtall fra USA

Det ble en ny dag med oljeprisfall i USA.

Da gulvhandelen stengte på råvarebørsen i New York gikk frontkontrakten på lettoljen for 71,43 dollar fatet. 62 cent eller 0,9 prosent lavere enn avslutningen, tirsdag.

Dagen ble preget av overraskende høye oljelagertall fra det amerikanske energidepartementet, EIA. Investorer hadde fått en anelse om tallene som skulle komme, gjennom en rapport fra the American Petroleum Institute, men ble like fullt skuffet.

-Selv om dagens EIA-tall ikke er så negative som gårsdagens API-tall, er det fortsatt snakk om en oppbygging i råvarelagrene, kommenterte Tariq Zahir, direktør ved Tyche Capital Advisors, til Marketwatch.

Les mer: Uventet oljelagerøkning

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Dagens nøkkeltall:

Dow Jones +0,04 % til 9543,52 poeng

S&P 500 +0,01 % til 1028,12 poeng

Nasdaq Composite +0,01 % til 2024,43 poeng

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere