NA24.no

UBS henter milliarder

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Storbanken varsler også om underskudd i andre kvartal.

Den sveitsiske storbanken har vært i markedet og hentet inn 3,8 milliarder sveitsiske franc. Det tilsvarer 22,4 milliarder norske kroner.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Banken vil trykke opp 293,3 millioner nye aksjer til 13 franc per aksje. Det er et lite utvalg store institusjonelle investorer som deltar i emisjonen.

Sentralbanken i Sveits har sammen med bankmyndightene i landet sagt at UBS trenger å styrke kapitalbasen før de vil ha tilbake investeringen på seks milliarder sveitsiske francs. I fjor høst investerte myndighetene inn dette beløpet for å hindre en total kollaps. Den sveitsiske banken er en av verdens største formuesforvaltere, og ble hardt rammet av den finansielle uroen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Det har vært netto uttak fra UBS og kundene hentet ut 240,9 milliarder franc innen utgangen av første kvartal, og banken melder at denne trenden har fortsatt.

I andre kvartal vil banken få et tap, og det er kostnader knyttet til reorganisering og avsetninger på egen gjeld som gir røde tall. På driften går det bedre for UBS og de forteller at markedsvilkårene er langt bedre enn i første kvartal.

Totalt skal UBS spare fire milliarder francs innen utgangen av neste år. Da vil de ha gjennomført en nedbemanning der 7.500 ansatte har måttet slutte.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere