NA24.no


Dæsbekken Villmarkssenter øst for Kongsvinger huser nå syrere.
Dæsbekken Villmarkssenter øst for Kongsvinger huser nå syrere. Foto: Meglerhuset Innlandet

UDI betaler 240.000 kroner måneden for campinghytte

Sist oppdatert:
UDI betaler 8000 kroner døgnet for campinghytte som huser åtte asylsøkere.

Nyopprettede akuttmottak får mer enn dobbelt så mye for å huse en asylsøker som ordinære mottak. I Finnskogen øst for Kongsvinger har Blostrupmoen Medical Group, som i flere år har drevet med hjertestartere, begynt med noe helt nytt, skriver TV 2.no.

De driver akuttmottak for syrere. Nylig kjøpte selskapet Dæsbekken villmarkssenter. I hver campinghytte bor det nå 8 asylsøkere. UDI betaler 1000 kroner natta per person, skriver TV 2.

Siden slutten av august har selskapet kjøpt eller leid inn flere turiststeder i området som tidligere med underskudd. Oppdraget fra UDI vil gi dem 50 millioner på fire måneder.

– At det er noen pengefest det blir helt feil ord å bruke. Men man får dekket kostnadene sine og man er naturlig nok avhengig av å tjene noen kroner på det man gjør, sier daglig leder i Blostrupmoen Medical Equipment, Henrik Mohn, til TV 2.no.

Blostrupmoen Medical Group kjøpte Dæsbekken via Meglerhuset Innlandet.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere