Gå til sidens hovedinnhold

UDI har betalt 2,5 milliarder til store asylselskap

I 2015 og hittil i 2016 har Utlendingsdirektoratet (UDI) betalt ut nærmere 5 milliarder kroner til operatører av asylmottak. De seks største har fått halvparten.

Det er Dagens Næringsliv som har fått UDI til å utarbeide en oversikt over hvor mye landets største operatører av asylmottak siden flyktningkrisen startet.

Hero Norge er den største mottakeren, med 1,46 milliarder kroner.

Les: UDI betaler søkkrik investor 625.000 kroner døgnet for halvtomt asylmottak

– Når staten har behov for oppbygging, er det en av våre oppgaver å mobilisere sterkt. Vi gjorde en veldig stor jobb i fjor høst med å skaffe innkvartering for UDI, sier konsernsjef Tor Brekke.

Les: Listhaug: Vil sende asylsøkere på kurs i folkeskikk

– Det er stor sannsynlighet at vi mot slutten av året ser en ganske stor nedbygging av mottakskapasiteten i Norge. En stor oppbygging etterfølges av en stor nedbygging. Sånn har det alltid vært. Det er ganske stor overkapasitet av mottaksplasser i dag, fortsetter han.

Les: Folkemøte om asylmottak: - Tror ikke jeg vil føle meg trygg

De fem andre storaktørene er ifølge oversikten Link-gruppen (349 millioner kroner), Norsk Folkehjelp (330 millioner kroner), Norsk Mottaksdrift (178 millioner kroner), Nord-Norsk Mottakssenter (109 millioner kroner) og Fossnes (96 millioner kroner).

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken