NA24.no

Uendret euro-rente

Sist oppdatert:
Den europeiske sentralbanken beholdt torsdag renten i eurosonen uendret.

De siste dagene har det vært flere spekulasjoner i markedet om hvordan den europeiske sentralbanken vil håndtere renten fremover.

Som NA24 iMarkedet meldte tidligere denne uken er det forventet flere renteoppganger senere i år fra sentralbanksjef Jean-Claude Trichet.

Uendret torsdag
Torsdag beholdt sentralbanken som ventet renten uendret på 2,5 prosent. Det er forventet i markedet at en renteheving kan komme allerede så tidlig som i mai.

NA24 - din næringslivsavis

I mars hevet sentralbanken renten med 25 basispunkter til 2,5 prosent. Senere i løpet av torsdagen er det forventet at Trichet vil komme med signaler til markedet for den videre rentegangen i eurosonen.

Gode makrotall
Flere sterke makrotall, særlig fra Tyskland, har indikert at veksten i den europeiske økonomien er på full fart tilbake. Dette har også satt sitt preg på eurokursen, som har snudd kraftig opp etter fjorårets dollar-rally.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere