Uendret ledighet

Stabile ledighetstall, viser ny rapport.

31.07.09 10:24

Fra februar til mai var det bare små endringer i sysselsettingen og arbeidsledighet, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå.

NA24 - din næringslivsavis

Arbeidskraftundersøkelsen (AKU) fra SSB viser at arbeidsledigheten var stabil på 3,1 i perioden februar til mai. Dette er lavere enn økonomenes forventninger om en økning til 3,2 prosent.

Undersøkelsen viser at den sesongjusterte ledigheten økte med 2.000 personer i perioden, mens antall sysselsatte steg med 5.000 personer.

- Når man tar hensyn til feilmarginen har sysselsettingen holdt seg på samme nivå siden mai 2008. Økt sysselsetting i offentlig sektor har motvirket nedgangen i noen næringer i privat sektor, skriver SSB.

Mindre enn ventet
Nordea Markets ventet på forhånd at AKU ledigheten skulle stige med 3.000 i perioden, og gi en ledighetsrate på 3,3 prosent.

- Siden arbeidsmarkedet snudde har registret ledighet økt med 35.000 personer, mens AKU-ledigheten bare har økt med 22.000. Vår hypotese er at AKU lagger registrert. Derfor skal den videre opp. Men den er håpløst volatil så alt kan skje. Sist falt den. Har vi rett er det bra i tråd med Norges Banks anslag, skriver meglerhuset i en rapport.

Nav-ledighet på 3,0 prosent
Torsdag publiserte Nav de mer oppdaterte ledighetstallene fra juli. Den rapporten viste at antall helt arbeidsledige og personer på arbeidsmarketstiltak nå er på 89.994 personer, og dette er 3,0 prosent av arbeidsstyrken. Dette var det samme som økonomene ventet forhånd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.