*Nettavisen* Økonomi.

Uendret oljepris

Oljeprisen er på det svakeste nivået på en måned.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den siste tiden har oljeprisen svingt voldsomt, senest mandag falt prisen med rundt 3,5 prosent. Men tirsdag ble det en liten pust i bakken da prisen holdt seg stabil rundt 72 dollar fatet.

NA24 - din næringslivsavis

Da gulvhandelen stengte på råvarebørsen i New York kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i september, 72,20 dollar. Dette var en oppgang på 14 cents, men prisene var en periode så lavt som 71,14 dollar, det svakeste nivået siden 5. juli. Man skal ikke lenger tilbake enn 1. august for å finne den historiske rekorden på 78,77 dollar.

Onsdag slippes oversikten over de amerikanske oljelagrene. Ifølge estimater fra 11 analytikere innhentet av Bloomberg News viser at lagrene skal vise en økning på 800.000 fat, til det som i så fall blir den tredje strake uken på rad med økning i disse lagrene.

Det ser dermed ut som at også dette årets kjøresesong klarer seg uten de store bensinkrisene, annet enn at prisene har nådd nye høyder.

- Labour Day er rett rundt hjørnet. Så jeg vil si at vi klarer oss gjennom denne bensinsesongen, sier presidenten hos Lipow Oil Associates LLC, ifølge Bloomberg.

HTML EMBED

Følg oljeprisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.