Gå til sidens hovedinnhold

Uendret rente i USA

Den amerikanske sentralbanksjefen rører fortsatt ikke renten.

Med full enstemmighet valgte den amerikanske sentralbanken, FED, å holde renten uendret på 5,25 prosent for åttende gang på rad.

Det ble kjent på torsdagens rentemøte klokken 20.15 i kveld norsk tid.

Som NA24 skrev tidligere torsdag, så har handelen på Wall Street vært preget av usikkerhet foran dagens rentemøte.

Det var ventet at sentralbanksjef Ben Bernanke holdt renten uendret på 5,25 prosent, hvor den har ligget i ett år, men spenningen i markedet dreide seg ikke om rentedommen i seg selv.

- Det er ingen grunn til at renten skal høynes eller kuttes, men ordleggingen i beslutningen vil bli viktig, uttalte fondsforvalter Baris Boehm i Nordinvest til Bloomberg News.

Markedet er altså langt mer opptatt av hvordan FED begrunner valget og hva som er den amerikanske sentralbanksjefens utsikter for den amerikanske økonomien.

Og hovedspørsmålene i forbindelse med rentedommen er knyttet til USAs svake økonomiske vekst og problemer i boligmarkedet sett opp mot bekymringer for stigende inflasjon.

Sentralbanken er nemlig ikke sikker på at inflasjonen har roet seg for godt og de vil derfor fortsette å følge den med argusøyne: «Den overhengende faren fortsetter å være risikoen om at inflasjonen vil moderere seg som forventet».

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året