Gå til sidens hovedinnhold

- Ufaglærte svekker lønnsomheten

Fire av ti bedriftsledere i Norge har problemer med å finne kvalifisert arbeidskraft. Rådgivningsselskapet Deloitte mener dette vil skade lønnsomheten.

Hele åtte av ti bedriftsledere som sliter med å finne kvalifisert arbeidskraft tror dette vil svekkes bedriftens lønnsomhet, viser en undersøkelse blant 2000 bedriftsledere utført på vegne av Rådgivningsselskapet Deloitte.

- Vi ser en voldsom etterspørsel etter kompetanse. Spesielt etter faglærte i bygg- og anleggsbransjen, men også etter ingeniører i oljebransjen, sier Andreas Herstad, administrerende direktør i Deloitte Consulting til TV2 Nettavisen.

Åtte av ti bedriftsledere som har problem med å finne kompetente medarbeidere, sier også at de er villig til å gi ekstra gode betingelser for å rekruttere den rette.

Like mange oppgir at bedriften må drive opplæring av ukvalifisert arbeidskraft. Halvparten av bedriftslederne som opplever slike rekrutteringsutfordringer, kjøper eksterne tjenester for å kompensere for mangelen på riktig arbeidskraft.

Informasjonsansvarlig i Manpower Gry ljøterud bekrefter at også de merker en større etterspørsel etter faglærte i bygg- og anleggsbransjen, ingeniører og helsepersonell.

- Den Generelle veksten i arbeidsmarkedet har ført til at flere selskaper har vært nødt til å ansette flere folk enn før. Dette merker vi også på etterspørselen etter våre vikarer, sier ljøterud.

- Dette er helt klart Arbeidstakers marked, sier ljøterud.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg