NA24.no

Ukeblad gir penger på bok

Sist oppdatert:
Hjemmet Mortensen er suverene i ukebladmarkedet. Sjekk fjorårets resultat her.

Hjemmet Mortensen leverer solide resultater og befester sin posisjon som den suverent ledende bladutgiveren i Norge. Det skriver landets største ukebladkonsern i en pressemelding.

NA24 - din næringslivsavis

Omsetningen økte
I 2006 fikk Hjemmet Mortensen en omsetning på 1,657 milliarder kroner, som er en økning på 5,1 millioner kroner. Driftsresultat før goodwill-avskrivninger ble 284,9 millioner kroner, som er en nedgang på 8,9 % fra året før. Det gir en driftsmargin på 17,2 %.

Mer media og reklame? Les NA24 Propaganda

- Vi har en solid plattform å bygge videre på. Spesielt gledelig er det at både nye og vel etablerte titler bidrar til resultatene. Her og Nå og Vi Menn kvitterte ut en fantastisk avslutning på 2006, med opplagsøkning de siste månedene i forhold til fjoråret. Det samme gjorde ettåringen Kamille, sier administrerende direktør Anne Britt Berentsen i Hjemmet Mortensen.

Kvart milliard
Forlaget fikk et resultat før skatt på 242,8 millioner kroner i fjor, som er en nedgang på 12,6 prosent fra 2005.

Hjemmet Mortensens svenske virksomhet (inkludert datterselskapet i Finland) omsatte for 243 millioner svenske kroner i året som gikk. Driftsmarginen på ca 7 % er lavere enn tidligere som følge av betydelig opplagsnedgang for annonse- og IT-blader samt nylanseringer, men er likevel på et høyere nivå enn snittet for svenske bladutgivere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere