NA24.no

(Scanpix)

Ukefall for oljeprisen

Bekymringer for verdensøkonomien legger igjen en demper på oljeprisen.

Forrige uke var det berg- og dalbane for oljeprisen. Siden mars har oljeprisen steget markant, men tilbakeslagene har kommet som følge av forventninger til hvordan drivstoffetterspørselen vil være fremover.

Følg oljeprisen her

I morgentimene mandag faller prisen på ett fat olje levert i august på råvarebørsen i New York. Et fat prises nå til 68,36 dollar per fat, noe som er et fall på 1,2 prosent fra fredagens nivå. Fredag falt oljeprisen med 1,5 prosent til 69,16 dollar per fat. I London prises et fat nordsjøolje til 68,58 dollar per fat, noe som er rundt et prosent lavere enn fredagens sluttnotering.

Årsaken til nedgangen nå er mindre optimisme for at amerikanske forbrukere vil bruke penger på drivstoff og forbruk. Tall som kom fredag viste at sparingen blant amerikanerne i mai var på det høyeste nivået på 15 år. Det er ikke godt nytt for de som håper at amerikanerne vil kjøre mye i feriesesongen.

Dollaren har også tikket oppover mot euro, noe som signaliserer at investorene er redd et ustødig marked fremover og vil søke trygge havner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere