NA24.no

Ukjent kjøper vil snappe Nemi

Forsikringsselskapet Nemi, med konsernsjef Arild Ingjerd i spissen, har fått henvendelser fra en industriell aktør som vil kjøpe selskapet. Men er budet høyt nok? Les hva styret mener.

Det maritime forsikringsselskapet Nemi melder til markedet at en industriell aktør har utrykt interesse for selskapet.

Den første april mottok selskapet et brev fra denne industrielle aktøren som meldte sin interesse for å fremsette et frivillig tilbud på aksjene i selskapet til kurs 62,5 kroner per aksje.

Aksjen sluttet fredagen på kurs 57 kroner, noe som gir en premie på rett under 10 prosent.

NA 24 - din nye næringslivsavis

Betingelser
I brevet fremgikk det to betingelser for at et frivillig bud skulle bli annonsert. For det første ville interessenten at budet skulle gi sin støtte til tilbudet, og at den aktuelle tilbyder oppnår forhåndsaksepter fra aksjonærer som representerer mer enn 50 prosent av aksjene.

- Nemi har blitt informert av den aktuelle tilbyder om at aksjonærer som representerer ca. 55 prosent av antall utestående aksjer har forpliktet seg overfor den aktuelle tilbyder å akseptere et bud på 62,50 kroner per aksje, forutsatt at et slikt bud fremsettes før 12. april 2006 og at det ikke fremsettes et høyere tilbud i tilbudsperioden, skriver selskapet i en melding.

Ingen anbefaling
Søndag behandlet styret i Nemi brevet som hadde kommet, og skriver at de er positive til at det fremsettes et tilbud på selskapet.

- Imidlertid har styret i Nemi ikke funnet det riktig på nåværende tidspunkt å anbefale et bud på 62,50 kroner per aksje overfor aksjonærene, skriver selskapet videre og trekker frem at styret ikke har diskutert tilbudsprisen.

Meglerhuset ABG Sundal Collier er blitt hyret inn som finansiell rådgiver for selskapet.

Synes budet er for lavt
Jan Pedersen, styreformann i Nemi, forteller til NA24 iMarkedet at de ikke ønsker å kommentere hvem som har kommet med tilbudet.

- Vi ønsker ikke kommentere det nå, de får komme på banen selv, sier Pedersen til NA24 iMarkedet.

Han forteller videre at styret i Nemi etter en kort vurdering i løpet av helgen har kommet til at de ikke synes budet er høyt nok.

- Etter en helhetsvurdering synes vi ikke dette budet reflekterer den underliggende verdien i selskapet tilstrekkelig, sier Pedersen til NA24 iMarkedet.

Islendinger på tokt
Islandske interesser har den siste tiden kjøpt seg opp i selskapet, og det kan derfor være disse som nå har ytret ønske om å sikre seg Nemi, som forsikrer maritimt utstyr.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere