NA24.no

Etter at opprørere støttet av russlands president Vladimir Putin skapte opptøyer i Ukraina har landets økonomi fått unngjelde.
Etter at opprørere støttet av russlands president Vladimir Putin skapte opptøyer i Ukraina har landets økonomi fått unngjelde. Foto: Bernadett Szabo (Reuters/NTB scanpix)

Ukrainas økonomi får grisebank

Sist oppdatert:
- Vil trolig krympe med 7-10 prosent i årets første kvartal, sier landets finansminister Natalja Jaresko.

Hun sier samtidig at hun er trygg på at den ukrainske valutaen vil komme til å ligge stabilt på 22-24 hryvnja per dollar de neste fire årene, såfremt landet iverksetter viktige reformer.

I fjor falt Ukrainas bruttonasjonalprodukt med 6,8 prosent, ifølge tall som landets statistiske byrå la fram i forrige uke. Året før, i 2013, opplevde landet nullvekst. Det var før den russiskvennlige regjeringen gikk av som følge av folkeopprøret på Maidan-plassen i Kiev, og før prorussiske opprørere tok til våpen for å løsrive de østlige industriområdene fra resten av landet.

Det internasjonale pengefondet (IMF) har lovet Ukraina en ny pakke med kriselån på 17,5 milliarder dollar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere