Ulltveit-Moe vil gjøre Norske Skog til et bioenergi-selskap, og vil langsiktig sett stake ut en kurs bort fra papirvirksomheten.

Investoren venter endelig svar i løpet av få dager, skriver Dagens Næringsliv.

– Jeg leder et konsortium som har lagt inn bud på Norske Skog i tre runder. Nå er vi inne i aller siste fase, og venter en avgjørelse i løpet av en dag eller to etter at de siste budene nå er lagt på bordet, sier investoren.

Les mer:

Etter at det tradisjonsrike industrikonsernet Norske Skogindustrier gikk konkurs rett før jul har bostyret, med investeringsbankene Citibank og Evercore som tilretteleggere, jobbet på spreng med å selge selskapets papirfabrikker.

Les også: Domstol gir grønt lys for konkurssalg av Norske Skogs fabrikker

Ulltveit-Moes bidrar ligger på mellom 100 og 200 millioner kroner, et bud som kommer opp på 4–5 milliarder kroner i lag med en internasjonal gruppering.

Norskog, som er medlemsorganisasjonen for norske skogeiere, mener det er positivt at investoren ønsker å melde seg på i kampen om å kjøpe Norske Skog.

– Vi har behov for innenlandsindustri som kjøper og foredler norsk tømmer. Dette skaper trygghet for leveranse for skogeierne, sikrer aktivitet i alle ledd i verdikjeden skog og gir økt verdiskaping i Norge, skriver styreleder Christian Anker-Rasch i Norskog i en pressemelding.

Les også: Ulltveit-Moe: Thommessen må gå