NA24.no

Ulltveit Moe til Erna Solberg: - Det må komme en krisepakke

Investor og næringslivsleder Jens Ulltveit-Moe etterlyser en krisepakke fra regjeringen og får støtte fra blant annet konstituert Yara-sjef Torgeir Kvidal, konsernsjef i Norske Skog Sven Ombudstvedt og sjef for Reitan Convenience Magnus Reitan.
Investor og næringslivsleder Jens Ulltveit-Moe etterlyser en krisepakke fra regjeringen og får støtte fra blant annet konstituert Yara-sjef Torgeir Kvidal, konsernsjef i Norske Skog Sven Ombudstvedt og sjef for Reitan Convenience Magnus Reitan. Foto: Lise Åserud (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Investor Jens Ulltveit-Moe vil ha krisepakke.

Utfordringene i oljesektoren med en oljepris i fritt fall og norsk økonomi generelt gjør at flere næringslivsledere etterlyser en krispakke fra regjeringen.

Næringslivstopper Finansavisen har snakket med har klare tanker om hva en slik krisepakke fra Siv Jensen og Erna Solberg skal inneholde.

Investor Jens Ulltveit-Moe har omtrent 2.000-3.000 ansatte i norsk restaurantnæring, og 8.000 ansatte i Brasil, Canada og USA som jobber med fornybar energi.

I Brasil er selskapets ansatte involvert i sukkerrør og etanol. I Canada går det i skogbruk, og i USA er det solcelleproduksjon.

- Det må være støtte til fastlandsnæringene. I tillegg trengs det hjelp til folk som må flytte for å få omstillingstakten opp, og å øke innsatsen på forskning i fornybar energi, sier Ulltveit-Moe til Finansavisen.

Ulltveit-Moe får støtte fra blant annet konstituert Yara-sjef Torgeir Kvidal, konsernsjef i Norske Skog Sven Ombudstvedt og sjef for Reitan Convenience Magnus Reitan.

- Hvis endringene skjer enda raskere enn det vi nå ser for oss, kan det bli riktig med tiltak fra regjeringens side. Vi har høy beredskap, og hvis situasjonen krever det kan vi reagere raskt, sa statsminister Erna Solberg (H) fra talerstolen på NHO-konferansen i går, skriver Finansavisen.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere