*Nettavisen* Økonomi.

Ulltveit-Moe ville ikke forhandle

Foto: Andrè Clark Utvik

Meglerhus-sjef Ole Henrik Bjørge kom ikke langt i forhandlingene med Jens Ulltveit-Moe om Crew.

11.09.09 08:14

Sjef for meglerhuset Pareto Ole Henrik Bjørge ville få til en bedre avtale for gjeldseierne i gullselskapet Crew denne uken etter at styreleder og hovedaksjonær Jens Ulltveit-Moes plan for restrukturering ble nedstemt.

Ifølge Finansavisen endte det med høy temperatur og brå avslutning av møtet.

Det var et forsøk på å resutrukturere den gjeldstunge og kontantfattige balansen i gullselskapet som endte med at Pareto-sjefen ble kastet på dør.

- Sier de det, så sier de det. Dette kan jeg ikke kommentere, sier Ulltveit-Moe til avisen. Han sier at høy gullpris kan redde selskapet ut av likviditetsproblemer.

Forslaget fra Ulltveit-Moe innebar blant annet konvertering av 148 millioner dollar i obligasjonsgjeld til aksjer og en emisjon på mellom 65 og 90 millioner kroner. Emisjonen er delvis garantert av styreformann Jens Ulltveit-Moes Umoe.

Ulltveit-Moe har hittil tapt rundt èn milliard kroner på investeringen, og prøver nå å berge restene av selskapet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Administrerende direktør Ole Henrik Bjørge i Pareto Foto: André Clark Utvik (NA24)

Det er obligasjonseierne i de usikrede obligasjonseierne som ikke vil gå med på restruktureringsforslaget. Dermed kan ikke selskapet gjennomføre restruktureringen de har planlagt. Eierne av de konvertible obligasjonslånene i både dollar og norske kroner samt i det sikrede obligasjonslånet godkjente restruktureringsplanen.

En av de som blokkerte Ulltveit-Moes forslag til restruktering er SkagenFondene. De er på jakt etter ny løsning og mer informasjon.

- Ja, det er naturlig. Det er bare rett og rimelig at selskapet kommer opp med en løsning, så lenge de har sagt at de trenger påfyll av penger for å betale oktoberforfallet, og obligasjonsierne har sagt seg villige til å konvertere gjeld til egenkapital, sier Kristian Falnes i SkagenFondene til Finansavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.