*Nettavisen* Økonomi.

Ulltveit-Moes mareritt over

Foto: Andrè Clark Utvik

Store deler av gjelden til hardt rammede Crew omgjøres til aksjer.

28.10.09 09:10

Gullselskapet Crew Golds hovedaksjonær, investoren Jens Ulltveit-Moe, har jobbet lenge med en avtale med obligasjonseierne til selskapet. I begynnelsen av oktober gikk Ulltveit-Moe av som styreleder i selskapet, etter at en liten gruppe norske gjeldshavere veltet avtalen.

Crew- ledelsen jobbet imidlertid videre med en avtalen med obligasjonseierne, og onsdag morgen var en avtale på plass. Selskapet konverterer 225 millioner dollar i gjeld over til aksjer. Avtalen gjelder nesten alle obligasjonseierne i Crew.

Taper milliarder
Selv om marerittet er over for Ulltveit-Moe, er tapene i Crew som en vond drøm. Konverteringen fører nemlig til at gjeldshaverne overtar nesten hele Crew. De vil ta 95 prosent av selskapet etter gjeldene er omgjort til aksjer. Aksjekursen i restruktureringen er på rundt 0,64 kroner pr. aksje. Crew.

Taperne er altså de gamle aksjonærene i Crew, med Ulltveit--Moe i spissen. Han sitter på rundt 38 prosent av aksjene i selskapet før konverteringen av gjelden.

Hvis ikke en avtale var blitt inngått kunne Crew gått overende. I slutten av oktober måtte selskapet innfri forfallet på 23,2 millioner dollar.

Selger unna
Onsdag ble det videre meldt at Crew selger ut prosesseringsfabrikken Nugget Pond. Kjøperen er Rambler Metals and Mining PLC.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag