NA24.no

Ultimatum i Eastern-raid

Sist oppdatert:
Geir Aune og Ocean Rig mener Eastern Drilling-aksjonærene nå har en gylden mulighet til å selge til en god pris. - Dette er siste sjanse, påpeker han.

Torsdag ble det klart at det var Geir Aune og Ocean Rig som har lagt inn bud på alle aksjene i Eastern Drilling. Aune bekrefter også overfor NA24 iMarkedet at de sto bak forsøket på å ta selskapet da First Securities forrige uke la inn bud.

Les om budet:Aune bak Eastern-raid

Aune har siden den gang økt budet fra 125 kroner per aksje til 130 kroner per aksje. Forutsetningen er at selskapet innen fredag morgen klokken 09.00 får 50 prosents aksept, inkludert de konvertible obligasjonene.

NA24 - din nye næringslivsavis

Ultimatum
- Dette representerer en unik mulighet for Eastern Drilling sine aksjonærer for å få en fair pris for sine aksjer. Vi er den eneste aktuelle kjøper og vi har ingen grunn til å tro at Smedvig vil kjøpe disse aksjene til samme pris. Da ville det skjedd i forrige uke, sier Aune til NA24 iMarkedet, og sikter til da han la inn bud første gang.

Aune er helt klar på konsekvensene dersom Ocean Rig ikke lykkes med å få full aksept.

- Dersom dette ikke oppnås (50 prosent aksept innen i morgen tidlig klokken 09.00, red. anm.) vil vi ikke heve prisen, og vi vil trekke oss helt ut. Da må småaksjonærene være prisgitt en hovedaksjonær som ikke har signalisert at de vil kjøpe selskapet, sier Aune til NA24 iMarkedet.

Aune vil ikke kommentere om han har vært i kontakt med Smedvig, eller Fredriksen-systemet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere