NA24.no

Underskudd for Olav Thon

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Eiendomssmell sørger for at en halv milliard blir til underskudd i hundremillionersklassen for Olav Thon.

Olav Thon Eiendomsselskap ASA fikk i tredje kvartal et underskudd på 185 millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Dette er markant svakere enn i fjor, da konsernet gikk med 726 millioner i overskudd i samme kvartal.

Høyere leieinntekter
Leieinntektene økte fra 338 millioner i fjor til 361 millioner kroner i år, hovedsakelig på grunn av ferdigstilte eiendomsprosjekter og nyervervede eiendommer. Andre driftsinntekter falt imidlertid til 159 millioner, fra 369 millioner kroner i fjor.

Driftsresultatet før verdiendringer ble 326 millioner kroner, mot 336 millioner i fjor. Imidlertid ble verdiene av investeringseiendommene nedjustert med 118 millioner kroner i tredje kvartal - mot en oppjustering på 511 millioner kroner i fjor.

Lavere kjøpelyst
Rentekostnadene har også økt, fra 115 til 169 millioner kroner, og i tillegg har markedsverdien av konsernets renteswapavtaler blitt redusert med 238 millioner kroner i tredje kvartal som en følge av lavere langsiktig rentenivå.

I tiden fremover tror Thon på lavere kjøpelyst i kjøpesentrene, og en stabil eller svakt fallende utvikling i leieprisene for kontoreiendommer fremover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere