*Nettavisen* Økonomi.

Unge dominerer netthandel

Foto: (Thinkstock.com)

Unge handler mest julegaver på nettet.

En av fire nordmenn sier de vil handle julegavene på nettet. Det viser en ny julehandelsundersøkelse fra Nets Norge.

- Julehandelen på nettet domineres av de yngste, sier informasjonssjef i Nets, Sigbjørn Larsen.

Årets julehandelsundersøkelse som TNS Gallup har gjennomført på vegne av Nets, viser at en fjerdedel av internettbrukerne har vent seg til å kjøpe julegaver på internett. Andelen som handler julegaver på nett har vært stabil de siste fire årene. Undersøkelsen viser også at det er stadig færre som sier de overhode ikke har planer om handle julegaver på nett.

Blant dem som handler julegaver fra pc-en er det igjen rundt en tredjedel som oppgir at de kommer til å handle minst halvparten av gavene sine over nett.

Klar sammenheng mellom alder og julehandel på nett
Julehandelen på nett domineres av de yngste. Mens 39 prosent i aldersgruppen 15-29 år sier at de kommer til å handle noen av julegavene på Internett, er det kun 10 prosent av de over 60 som planlegger dette.

Av de som kommer til å handle julegaver på nett er det 29 prosent menn og 23 prosent kvinner. Geografisk er det ingen tydelige forskjeller.

Fremdeles er det film og bøker som topper statistikken over hva som skal kjøpes som julegaver på nettet. Men får du gaver fra netthandlende venner eller familiemedlemmer er det også mulig at du kan finne leker/spill, musikk eller datautstyr under treet.

Julehandelen på Internett godt i gang
I følge undersøkelsen sier 22 prosent at de startet julehandelen allerede i oktober, mens november trolig blir den mest hektiske måneden for nettbutikkene. 56 prosent at de som planlegger å kjøpe gaver på nettet sier de vil handle i november.

- De som handler på Internett starter julehandelen tidligere enn de som foretrekker tradisjonell handel. 8 av 10 av de som handler julegaver på nett starter julehandelen i oktober eller november, sier Informasjonssjef Sigbjørn Larsen i Nets. Trolig er årsaken til dette at man enten kjøper produkter fra utlandet, eller man ønsker å sikre at gaven kommer frem i tide, uttaler Larsen i meldingen.

Julehandelsundersøkelsen fra Nets er gjennomført av TNS Gallup og består av et landsrepresentativt utvalg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.