NA24.no


Nesten halvparten av de spurte under 30 år svarer nei på spørsmål om de vil få en levelig pensjon, viser en ny undersøkelse.
Nesten halvparten av de spurte under 30 år svarer nei på spørsmål om de vil få en levelig pensjon, viser en ny undersøkelse. Foto: Paul Weaver (nabilder.no)

Unge er bekymret for egen pensjon

Sist oppdatert:
Nesten halvparten av dem under 30 år i arbeidslivet tror ikke de vil få nok pensjon til å ha en god pensjonisttilværelse.

45 prosent svarer nei på spørsmål om de vil få en levelig pensjon, viser en undersøkelse gjort av Opinion på oppdrag for KLP, skriver Klassekampen. Blant dem over 50 år frykter kun 22 prosent at de ikke vil få en høy nok pensjon.

Les: Frykt for lav pensjon gir fondsrekord

- At unge er bekymret for sin egen pensjon er ikke rart. Alderspensjonen i folketrygden skal reduseres, og særlig vi unge må ta støyten, sier tillitsvalgt Åsne Skjelbred Refsdal LO-forbundet Norsk Tjenestemannslag (NTL) til Klassekampen.

Les: Abid Raja tordner: - Et pensjonsran på Frps vakt

Også blant offentlig ansatte, som har hatt gode pensjonsordninger, er det langt flere unge som er bekymret for pensjonisttilværelsen.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere