NA24.no

Unge Høyre: – Regjeringen må øke BSU-grensa

Sandra Bruflot og Unge Høyre mener BSU-ordningen bør endres.
Sandra Bruflot og Unge Høyre mener BSU-ordningen bør endres. Foto: Skjermdump Youtube
Maksbeløpet for BSU-sparing bør økes i høstens statsbudsjett, mener regjeringens ungdomspartier.

- Hvis boligsparing for unge (BSU) skal virke slik at flere unge kommer inn på boligmarkedet, så må den økes kraftig, sier Unge Høyres nestleder Sandra Bruflot til NRK.

I 2013 oppjusterte regjeringen maksgrensen for hvor mye man kan spare i en BSU-konto og få i skatteavdrag. Grensen ble da satt til 25.000 kroner per år.

- Allerede i første statsbudsjett økte Siv Jensen BSU-grensen, og det var vi veldig fornøyd med. Men vi vil presse på videre slik at ungdommer får en reell mulighet til å betale det egenkapitalkravet som bankene stiller, sier formannen i Fremskrittspartiets Ungdom, Atle Simonsen, til NRK.

BSU-ordningen er en subsidiert boligsparing hvor ungdom opp til 33 år får en betydelig skattelette i tillegg til en høyere rente enn ved annen type sparing. I dag er sparegrensen på 25.000 kroner per år, med en total sparekvote på 200.000 kroner. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere