*Nettavisen* Økonomi.

Unge kvinner får stadig høyere forbruksgjeld

Gutter har tradisjonelt kjøpt større og dyrere ting, som sportsutstyr, bildeler og lignende. Men det er blitt mye lettere å småshoppe på nett, og det kan se ut som jentene benytter seg av det i større grad enn før, mener forbrukerøkonom Elin Reitan i Nordea. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Kvinner mellom 18 og 29 år med forbruksgjeld hadde ved inngangen til 2015 i snitt nesten 40.000 kroner utestående. Det er 44 prosent opp fra året før.

Tradisjonelt har menn hatt høyere gjeld enn kvinner, men unge kvinner er i ferd med å ta innpå mennene, viser en undersøkelse TNS Gallup har gjennomført for Nordea, skriver Aftenposten.

Nesten en av fem unge mellom 18 og 29 år oppgir at de har forbruks- eller kredittkortgjeld. Blant dem som hadde gjeld, oppga kvinnene å ha mer enn 38.000 kroner utestående, mot 26.500 kroner året før. Mennene oppga over 39.000 kroner i gjeld.

– Det er ikke usannsynlig at det har sammenheng med at nettshopping. Gutter har tradisjonelt kjøpt større og dyrere ting, som sportsutstyr, bildeler og lignende. Men det er blitt mye lettere å småshoppe på nett, og det kan se ut som jentene benytter seg av det i større grad enn før, sier forbrukerøkonom Elin Reitan i Nordea.

LES OGSÅ:Elin Reitan: dette må du sjekke i selvangivelsen

Hun understreker at økningen i forbruksgjelden ikke nødvendigvis betyr at de unge har betalingsproblemer. Beløpet angir ikke forfalt gjeld, bare benyttet kreditt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag