*Nettavisen* Økonomi.

Unge sparer mer til bolig

SSB melder om kraftig oppgang i Boligsparing for ungdom.

SSB legger fredag frem statistikk for finansforetak, og skriver på sine nettsider at plasseringer i spareordningen Boligsparing for ungdom (BSU) ved utgangen av januar utgjorde 14,8 milliarder kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge SSB er dette en økning på hele 11,6 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, og er den høyeste tolvmånedersveksten siden ordningen ble etablert.

Fra 1. januar 2009 ble rammebetingelsene for BSU endret. Sparerammen økte fra 15.000 til 20.000 kroner årlig, slik at det årlige skattefradraget økte fra 3.000 kroner til 4.000 kroner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Størstedelen av innskuddsveksten kom imidlertid i den siste måneden av fjoråret.

«Økningen i desember kan ha sammenheng med at Boligsparing for ungdom gir rett til skattefradrag, og skattemessige tilpasninger gjøres ofte ved slutten av året.», skriver SSB.

Fra utgangen av november 2008 til utgangen av desember samme året økte plasseringene i BSU med 1,3 milliarder. Plasseringene i disse innskuddene fortsatte å øke i januar i år med 0,2 milliarder kroner, noe som skiller seg fra det normale sesongmønsteret for denne typen innskudd. De økte rammebetingelsene kan være en årsak til dette.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag