*Nettavisen* Økonomi.

Unge vil ha grønn jobb

Foto: Crestock

Ny undersøkelse viser at miljø- og samfunnsansvar er vesentlig når unge nordmenn søker jobb.

27.03.10 10:25

I kveld arrangerer naturvernorganisasjonen WWF ”Earth Hour” for andre gang i Norge. Arrangementet er en symbolsk markering for miljøet, som går ut på å slukke lyset i en time.

Les mer: Slukker lyset for klimaet

I forbindelse med arrangementet har møbelgiganten IKEA, som hovedsamarbeidspartner for ”Earth Hour” i Norge, gjennomført en undersøkelse blant 1100 medlemmer av nettsamfunnet Nettby. Av de spurte har syv av ti mellom 15 og 30 år svart at miljø- og samfunnsansvar er av vesentlig betydning i valg av fremtidig arbeidsplass, og når de skal velge hvor de handler.

- Risikerer å miste unge mennesker
– Bedriftene risikerer å miste unge mennesker som både kunder og arbeidstakere hvis de ikke tar ansvar for miljø- og samfunn. At ungdommen gir et så tydelig signal til næringslivet syns jeg er svært oppløftende. Det gir håp for fremtiden, kommenterer Rasmus Hansson, generalsekretær i WWF Norge, i en pressemelding.

Det er riktignok et åpent spørsmål i hvor stor grad denne typen utfordringer påvirker unges faktiske valg. Tidligere undersøkelser har vist at folk ofte har en tendens til å legge seg på en mer politisk korrekt linje når de svarer på spørreundersøkelser enn de faktisk opptrer i virkeligheten. Likevel er det liten tvil om at miljøet er noe bedrifter bør ha et bevisst forhold til.

Vil delta
8 av 10 av de spurte i Nettby-undersøkelsen sa de ville delta i kveldens arrangement.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.