*Nettavisen* Økonomi.

Ungguttene drar Tandberg kraftig opp

Videokonferanseselskapet Tandberg stiger kraftig etter at insidere har friskmeldt selskapet og handlet Tandberg-aksjer for over 66 millioner kroner.

07.02.06 17:27

Etter en tøff desember med resultatvarsel, kraftig kursfall og en toppsjef som fikk fyken, har nyåret vært mye bedre for videokonferanseselskapet Tandberg.

Enskilda mål på 55
Nå oppgraderer flere meglerhus Tandberg, blant annet SEB Enskilda som øker sin anbefaling til kjøp med kursmål 55 kroner.

Sjekk Tandberg-kursen her

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer er det en rekke profilerte investorer som har handlet Tandberg-askjer den siste tiden.

Siden 1. januar har Tandberg-aksjen steget med nesten 20 prosent godt hjulpet av relativt gode tall, ikke bare sine egne, men også fra konkurrenten Polycom.

Rett før børsslutt mandag sendte selskapet ut en melding at en rekke insidere i selskapetsledelse hadde hamstret Tandberg-aksjer for nesten 67 millioner kroner.

Ungguttene hamstrer
En rekke av insiderne er unge gutter i begynnelsen av 30-årene som trolig har investert en betydelig del av sin formue i Tandberg.

Toppsjef Fredrik Halvorsen kjøpte hele 375.000 aksjer til 45,80 kroner tilsvarende over 17 millioner kroner. Ikke dårlig for en på 32 år.

Også Europa-sjef Odd Johnny Winge og sjefen for globalt salg, Geir Langfeldt Olsen, gravde dypt i lommebøkene og handlet hver 150.000 aksjer for nærmere syv millioner kroner. Ikke dårlig for noen som akkurat har passert de tredve.

16. desember kom nyheten om at salget gikk tregt og at toppsjeff Andrew Miller ville bli erstattet av Fredrik Halvorsen. Aksjemarkedet reagerte med å sende Tandberg-aksjen ned fra 53,50 til 34,30 kroner.

Tilbake til start
Helt frem til konkkurenten Polycom la frem sitt resultat for fjerdekvartal 26. januar i år, var det tungt å sitte med Tandberg-aksjer. Aksjen begynte sin ferd oppover fra nivået rundt 38 kroner, og da Tandberg leverte toppresultater 1. februar steg aksjen videre opp til 46 kroner.

Så kom insidekjøpene og aksjene har steget videre til i underkant av 50 kroner. Ikke langt unna nivået fra før resultatvarselet i midten av desember.

Men fortsatt er det litt igjen til toppnoteringen våren 2002 på over 120 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.