Unicef hudfletter verdenssamfunnet

Foto: REINHARD KRAUSE (Reuters)

FNs barnefond kritiserer verdenssamfunnet for elendig respons på den verste katastrofen på flere tiår.

23.08.10 13:45

Direktør for krisehåndtering ved FNs barnefond (Unicef), Louis-George Arsenault, beskriver den manglende støtten fra verdenssamfunnet til ofrene i Pakistan som ekstraordinært.

Arsenault advarer om at katastrofen er den største i omfang på flere tiår.

- Helt ekstraordinært
- En av de store utfordringene som vi står overfor, er at den manglende støtten fra det internasjonale samfunnet er helt ekstraordinært, sier Arsenault, melder BBC.

- Akkurat nå er nivået på de finansielle behovene enorme sammenlignet med hva vi har mottatt. Det til tross for at dette er den største humanitære katastrofen på flere tiår, sier han.

Mandag skal Det internasjonale pengefondet (IMF) ha møter for å drøfte situasjonen i Pakistan. IMF sier flomkatastrofen utgjør en enorm økonomisk utfordring, og organisasjonen skal diskutere hvordan de kan best bistå og hjelpe Pakistan.

Les også: - Det er et drama at dette ikke er et drama

20 millioner mennesker er direkte berørt av flommen. og om lag 1600 mennesker har hittil mistet livet i katastrofen.

I tillegg er det stor spredning av sykdommer i de katastroferammede områdene, opplyser Verdens helseorganisasjon.

Åtte millioner trenger hjelp
Generalsekretær i Norges Røde Kors, Børge Brende, ankom Norge fredag formiddag etter å ha vært i det katastroferammede området i over en uke.

- Det er en veldig dramatisk situasjon i Pakistan. Vi ser en veldig forverring av konsekvenser knyttet til flommen. Det er mangel på rent drikkevann, stigende matmangel – folk går sultende, også er det et helseproblem som er eksplosiv. 3,5 millioner barn må få helsehjelp, og det er åtte millioner mennesker som trenger akutt nødhjelp, sa Brende til Nettavisen fredag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.