NA24.no

En betydelig del av lønnsforskjellene mellom kvinner og menn skyldes at kvinner tar en større del omsorgspermisjonen.
En betydelig del av lønnsforskjellene mellom kvinner og menn skyldes at kvinner tar en større del omsorgspermisjonen.

Unio krever lønnsvekst

Megling i Oslo kommune.

Unios hovedkrav i årets lønnsoppgjør i Oslo kommune handler om verdsetting av utdanning, kompetanse og ansvar. For å opprettholde og videreutvikle kvaliteten på Oslo kommunes tjenestetilbud er kommunen avhengig av å rekruttere og beholde høyt utdannet fagpersonell.

- Våre krav til Oslo kommune er at den økonomiske rammen for oppgjøret tar opp i seg den forventede lønnsutviklingen til sammenlignbare grupper i privat sektor, sier forhandlingsleder for Unio Oslo, Terje Vilno. Tall fra Teknisk beregningsutvalg (TBU) viser at det samlede lønnsveksten for det utvidede frontfaget (arbeidere og funksjonærer i privat sektor) for i fjor ble betydelig høyere enn det som ble sagt av partene.

- Det er ingenting som tyder på at lønnsveksten i privat sektor blir lavere i år enn i fjor, og tallene viser at det er nødvendig med kompensasjon for etterslepet for ansatte i Oslo kommune, sier Vilno.

I alt representerer Unio 10.500 ansatte i Oslo. Forhandlingsfristen er satt til midnatt 30. april.

Unio er opptatt av at det leveres gode kommunale tjenester innenfor sentrale områder som barnehage, utdanning, helse og kultur. .

Les mer om kravene her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere