NA24.no

Unisont nei til Sparebank 1

Sist oppdatert:
Styret i Unison anbefaler aksjonærene å ikke akseptere budet fra SpareBank 1 Gruppen.

Styret i Unison Forsikring mener budet fra SpareBank 1 Skadeforsikring ikke reflekterer verdiene i selskapet og anbefaler aksjonærene å avvente situasjonen.

Byr 158 millioner
Det var i slutten av mai SpareBank 1 Gruppen la inn et bud på alle aksjene i Unison Forsikring, som tidligere het Bluewater. Bankkonsernets heleide datterselskap Sparebank 1 Skadeforsikring byr 14 kroner per aksje for alle aksjene i Unison. Dette gir en totalpris for selskapet på cirka 158 millioner kroner. Dette representerer en premie på 56 prosent over siste omsetningskurs, og 42 prosent over gjennomsnittskurs for aksjen siste måned, hensyntatt utbytte per 21. april 2009.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mandag morgen melder styret i Unison Forsikring at det har engasjert Medici Corporate til å foreta en fairness opinion av budet, samt å bistå styret i arbeidet med alternative strategiske løsninger.

- Styret i Unison Forsikring ASA har mottatt budet og har foretatt en foreløpig behandling. Styret mener budet ikke reflekterer verdiene i selskapet, gitt solvenskapitalen på 13,70 kroner per aksje per 31. mars 2009, eksklusive utbytte, et fremførbart underskudd på 9,20 kroner per aksje ved utløpet av 2008, i tillegg til selskapets gode forretningsmessige grunnlag og sterke vekst.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Ingen due dilligence
- Av ovennevnte grunner har styret avslått SpareBank 1 Skadeforsikring AS' ønske om å gjennomføre en due diligence av Unison Forsikring ASA. SpareBank 1 Skadeforsikring AS er en direkte konkurrent av Unison Forsikring ASA. En due diligence-prosess vil påvirke konkurransesituasjonen og samtidig legge beslag på betydelige ressurser i en viktig utviklingsfase for selskapet.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere