*Nettavisen* Økonomi.

Unngikk butikkstreik

Det blir ikke streik blant butikkansatte etter at partene ble enige i morgentimene fredag.

18.08.06 07:56

Det var fare for streik for mer enn 400 ansatte blant annet ved bakerier og gullsmeder fra fredag morgen om det ikke kom til enighet i meklingen mellom Handel og Kontor og NHO om Butikkoverenskomsten.

Fristen gikk ut ved midnatt og først klokka fem fredag morgen kom partene til enighet.

- Vi er ikke helt tilfredse med det økonomiske resultatet, men dette var så langt vi kom i denne omgang. Vi har fortsatt en jobb å gjøre fram til tariffoppgjøret i 2008 for at butikkoverenskomsten skal ha de samme lønns- og arbeidsvilkårene som gjelder i resten av varehandelen, sier forhandlingsleder Geir Høibråten i Handel og Kontor til HK-Nytt.

Medlemmene i Handel og Kontor som omfattes av butikkoverenskomsten er ansatte i gullsmedforretninger, kjøtt- og fiskeutsalg, veskebedrifter, renserier og lignende. Det var et hovedkrav at lønnsgapet mellom ansatte i disse produksjonsbedriftene og ansatte i annen varehandel skulle utviskes.

Drøyt halvparten av medlemmene får en lønnsøkning på 6 kroner og 50 øre i timen, men dette er ikke nok til å dekke lønnsgapet.

422 ansatte i 67 bedrifter var klare til å gå ut i streik om ikke enigheten ble oppnådd. Nå får de meklingsresultatet tilsendt med en anbefaling om å stemme ja.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.