NA24.no

Unngikk butikkstreik

Sist oppdatert:
Det blir ikke streik blant butikkansatte etter at partene ble enige i morgentimene fredag.

Det var fare for streik for mer enn 400 ansatte blant annet ved bakerier og gullsmeder fra fredag morgen om det ikke kom til enighet i meklingen mellom Handel og Kontor og NHO om Butikkoverenskomsten.

Fristen gikk ut ved midnatt og først klokka fem fredag morgen kom partene til enighet.

- Vi er ikke helt tilfredse med det økonomiske resultatet, men dette var så langt vi kom i denne omgang. Vi har fortsatt en jobb å gjøre fram til tariffoppgjøret i 2008 for at butikkoverenskomsten skal ha de samme lønns- og arbeidsvilkårene som gjelder i resten av varehandelen, sier forhandlingsleder Geir Høibråten i Handel og Kontor til HK-Nytt.

Medlemmene i Handel og Kontor som omfattes av butikkoverenskomsten er ansatte i gullsmedforretninger, kjøtt- og fiskeutsalg, veskebedrifter, renserier og lignende. Det var et hovedkrav at lønnsgapet mellom ansatte i disse produksjonsbedriftene og ansatte i annen varehandel skulle utviskes.

Drøyt halvparten av medlemmene får en lønnsøkning på 6 kroner og 50 øre i timen, men dette er ikke nok til å dekke lønnsgapet.

422 ansatte i 67 bedrifter var klare til å gå ut i streik om ikke enigheten ble oppnådd. Nå får de meklingsresultatet tilsendt med en anbefaling om å stemme ja.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere