Gå til sidens hovedinnhold

Unnskyldning i siste sekund

Før Gerd-Liv Valla møter pressen skal LO-toppene få en forklaring i et krisemøte. Men vil de støtte henne?

Fredag klokken 13.00 har LO innkalt til et ekstraordinært sekretariatsmøte der alle lederne for de ulike LO-forbundene vil stille. På dette møtet skal Valla redegjøre for saken som har ridd Norges største arbeidstaker organisasjon som en mare den siste uken.

NA24 - din næringslivsavis

LES OGSÅ: Alt om Valla-bråket

Etter at møtet er avholdt vil det bli en pressekonferanse iFolkets Hus, der Valla vil komme med en beklagelse. I Dagsavisen fredag kom Valla med en beklagelse. Denne vil bli utdypet på dagens pressekonferanse.

- Veldig bra
Hans Felix, som leder LO-forbundet El-og IT forteller til NA24 at det var veldig bra at Valla gikk ut i Dagsavisen fredag og beklaget.

Han er overbevist om at både Valla og LO vil komme seg gjennom denne saken.

- Tror du Valla vil klare seg gjennom denne stormen?

- Ja. Det er jeg ikke i tvil om, sier Felix til NA24.

Også Handel- og Kontor stiller seg bak sin leder.

- Jeg var kjent med utspillet i Dagsavisen på forhånd. Jeg synes det var veldig bra, sier forbundsleder Arntzen til NA24. Han mener at saken nå bør ut av det offentlige rom.

- Yssen har selv sagt at hun ikke vil skade LO og at hun er ferdig med saken, sier Arntzen til NA24. Arntzen sier videre at han håper at de som har følt seg dårlig behandlet nå godtar unnskyldningen.

- Stiller du deg bak Valla?

- Ja, det gjør jeg, sier Arntzen som tror at resultatet etter dagens ekstraordinære sekretariatsmøte vil være at de stiller seg bak Valla.

Vil ikke kommentere
Eli Ljunggren som leder Hotell og Restaurantarbeiderforbundet vil ikke kommentere Valla sitt utspill nå.

- Nå registrerer jeg at det er innkalt til møte klokken ett. Jeg vil avvente det, sier Ljunggren til NA24.

Hun sier at det er positivt at det kommer en unnskyldning, men forteller at hun skal i møtet til LO og ikke kommenterer noe mer før det.

- I siste sekund
Også leder for FO - Fellesorganisasjonen for sosionomer og barnevernspedagoger, Randi Reese, er glad for at Valla kom med unnskyldningen.

- Jeg vil bare si at det var helt nødvendig at hun gikk ut, sier Reese som sier at denne saken handlet om Vallas troverdighet – også innad i LO.

- Det var viktig for LO-medlemmene at hun sa unnskyld nå. Det var en uforbeholden unnskyldning, og hun har gjort det nødvendige nå. Det hadde ikke vært mulig å fortsette dersom det ikke hadde kommet til denne avklaringen, sier Reese som fortsetter:

- Vi får godta denne unnskyldningen, men den kom i siste sekund!

Samles om Valla
- Det er bra at hun nå går ut og beklager, det er viktig for LO, sier leder i Industri Energi, Leif Sande, som flere ganger den siste uken har uttrykt «full tillit» til Gerd-Liv Valla.

Sande tror forbundslederne i LO nå vil samle seg om sin leder.

- Det håper jeg i hvert fall, sier han.

Nestleder Egil Andre Aas i Norges Offisersforbund (NOF) vil avvente til etter sekretariatsmøtet i LO klokken 13 i dag før han uttaler seg om hvordan han vurderer Vallas beklagelse.

NOF har tidligere uttalt seg kritisk til LO-lederen i denne saken.

- Nå har vi et behov for at saken roer seg, sier Aas til NA24.

Heller ikke hos Forbund for ledelse og teknikk - som også tidligere har støttet Fellesforbundets Kjell Bjørndalen i at konflikten med Yssen skulle ha vært håndtert internt - ønsker å si noe om Vallas utspill nå.

- Det har jeg ingen kommentarer til. Ha det! er alt nestleder Jonny Simmenes sier til NA24.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot