NA24.no

Unnslapp smell i råtne lån

Sist oppdatert:
Norske banker unngikk subprime-smellen.

Både banker og forsikringsselskaper har lagt fram gode regnskapsresultater for tredje kvartal i år, viser en oversikt fra Kredittilsynet.

NA24 - din næringslivsavis

– Som Kredittilsynet tidligere har uttalt, viser regnskapstallene pr. tredje kvartal 2007 at den internasjonale finansuroen foreløpig har hatt begrenset virkning på resultatene i norske banker og forsikringsselskaper, sier kredittilsynsdirektør Bjørn Skogstad Aamo i en kommentar.

Lite eksponert
Norske banker og forsikringsselskaper har i liten grad vært direkte eksponert mot det amerikanske subprime boliglånsmarkedet og i begrenset grad indirekte eksponert via strukturerte produkter eller hedgefond.

Smittevirkningen fra krisen i de amerikanske boligmarkedene har ført til økte kredittpåslag på foretaksobligasjoner generelt, og dette har gitt noe kurstap på obligasjonsporteføljene i banker og forsikringsselskaper.

Bedret resultat
Bankene hadde samlet et resultat før skatt på 19,7 milliarder kroner etter tre kvartaler i 2007. Det er 1,3 milliarder kroner mer enn i samme periode i 2006.

Livsforsikringsselskapenes verdijusterte kapitalavkastning var 8,6 prosent etter tre kvartaler i 2007, mot 5,9 prosent i tilsvarende periode i fjor. Resultat av ordinær drift i skadeforsikringsselskapene var 3,3 milliarder kroner, en økning på 500 millioner kroner sammenlignet med tilsvarende tre kvartaler i 2006.

Svekket resultat
Finansieringsselskapene hadde et resultat av ordinær drift på 1,4 milliarder kroner etter tre kvartaler i 2007. I forhold til gjennomsnittlig forvaltningskapital ble resultatet svekket med 0,11 prosentpoeng til 1,80 prosent.

Kredittforetakenes resultat av ordinær drift var 561 millioner kroner, 253 millioner kroner svakere enn etter tre kvartaler i 2006.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere