NA24.no

Uro på Wall Street

Foto: Fotograf:Henny Ray Abrams (AP)
Sist oppdatert:
Markedet opplever ny nedgang.

Børsene i USA faller rett etter at handelen startet.

NA24 - din næringslivsavis

De siste dagene har investorene blitt mer usikre på hvor lang tid det tar før økonomien viser bedring.

Den brede S&P 500-indeksen faller 0,34 prosent til 1.059,75 poeng, mens Dow Jones-indeksen faller 0,09 prosent til 9.873,70 poeng. Nasdaq-indeksen faller 0,45 prosent til 2.106,58 poeng.

Tirsdag endte børsene blandet etter en urolig børsdag. Dow Jones-indeksen steg marginalt, mens de to andre indeksene viste svakheter.

Les mer: Nervøs dag i USA

Finansieringsselskapet GMAC søker for tredje gang om å få tilført midler. Wall Street Journal skriver at de ber nødhjelp fra finansdepartementet på mellom 2,8 og 5,6 milliarder dollar.

På makrofronten hviler mye av fokuset på hva morgendagens rapport for bruttonasjonalproduktet vil vise. Det er ventet at veksten i den amerikanske økonomien kommer tilbake, men det er usikkerhet på hvor holdbar veksten er.

Onsdag kom handelsdepartementet med en rapport som viser at ordreinngangen for varige goder økte med 1 prosent i september. Dette er noe svakere enn hva markedet ventet på forhånd.

Les mer: Svakere ordreinngang enn ventet

Salget av nye boliger gikk også langt dårligere enn hva økonomene hadde forventet. Den årlige salgstakten falt til 402.000 i september fra 417.000 i august. Salget falt dermed med 3,6 prosent. Økonomene hadde på forhånd forventet en salgsvekst på 2,6 prosent til 440.000.

Les mer: Overraskende fall i boligsalget

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere