NA24.no

Uro stilner jubelen

Sist oppdatert:
Resultatvarsler og europeiske selskaper i problemer senker Oslo Børs.

Gleden over rentekuttet i USA ble kortvarig for investorene på Oslo Børs. Etter en drøy halvannen time med handel falt hovedindeksen i rødt.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen står rett før lunsj i 396,75 poeng. Det er en nedgang på 0,30 prosent.

Overdøver jubelen
Det startet langt bedre. Drevet av vill jubel i USA og Asia steg Oslo Børs til godt over 400 poeng.

Les mer: Full jubel på Oslo Børs

Oppgangen kom etter at den amerikanske sentralbanken kuttet styringsrenten med 0,75 prosentpoeng. De fulgte opp med et tilsvarende kutt på interbankrenten og dermed kommet ytterligere tiltak for å bedre likviditeten i kredittmarkedet.

Resultatvarsel fra Sony Ericsson legger en demper på feiringen på børsene. Onsdag morgen melder de at det er særlig skuffende salg av mobiltelefoner som bidrar til varselet. Salgsinntektene i første kvartal vil ligge under nivåene i samme periode i fjor og at de venter et resultat før skatt på 150 til 200 millioner euro. Bruttomarginen forventes å ligge rundt fjorårets.

Det er spesielt de dyreste telefonene som nå selger dårligere for Sony Ericsson. Totalt venter de å selge 22 millioner telefoner i løpet av årets tre første måneder. Det er spesielt de dyreste telefonene som nå selger dårligere for Sony Ericsson. Salgssvikten kommer samtidig som den amerikanske økonomien er i en nedgangsperiode og at finansmarkedene rammes av stor uro.

Bredt fall i Europa
Varselet er med på å skremme de europeiske børsene nedover. I Stockholm faller børsen 0,65 prosent, mens det går verst utover Helsingfors-børsen. Nokia blir også straffet for at hovedkonkurrenten ikke klarer å nå egne mål. Det senker den finske indeksen OMXH25 1,13 prosent. I København faller børsen 1,01 prosent.

Det er et noe mer moderat fall i Frankfurt der den tyske nøkkelindeksen DAX faller 0,19 prosent. I Paris faller CAC 40 rundt 0,10 prosent.

Det derimot verre i London der FTSE 100-indeksen blir sendt ned 0,94 prosent. Et resultatvarsel fra lavprisflyselskapet EasyJet tynger City. Flyselskapet advarer mot at de stigene drivstoffprisene kan ramme overskuddet. Forwardprisen på blybensin har økt med 20 prosent siden februar. Aksjen faller 15 prosent i London.

Spekulasjoner om at den britiske boliglånsutlåneren HBOS har likviditetsproblemer tynger også London. Selskapet avviser dette og sier at de har tilgang på finansiering ved behov. En talsmann sier at de ikke har noen likviditetsproblemer. Aksjen faller 7,5 prosent.

Blandet på børsen
StatoilHydro stiger 0,33 prosent til 151,50 kroner. Yara faller 0,34 prosent til 291 kroner.

Oljemyggen CanArgo faller 10,99 prosent til 1,70 kroner etter at revisor har bemerket at selskapet ikke har nok penger til full drift gjennom hele 2008. Dette har tidligere vært kjent i markedet, som frykter at det kommer nok en emisjon fra oljeselskapet.

Les mer: Sår tvil om fremtiden til oljemygg

Verre går det med Tandberg Data som faller 17,14 prosent til 0,29 kroner.

Handelen på Oslo Børs stenger tidligere enn normalt onsdag. Siden det er påske stenger handelen klokken 13.10.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere