NA24.no

Urolig børsstart

Sist oppdatert:
Oslo Børs famler etter en retning.

Aksjemarkedet har fått seg et løft torsdag ettermiddag.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Hovedindeksen blir sendt opp 1,06 prosent til 223,44 poeng.

Børsene i Europa viser også bedre utvikling torsdag. Den tyske DAX-indeksen blir løftet 0,65 prosent, og følges av FTSE 100 i London og CAC 40 i Paris som stiger 0,15 og 0,30 prosenrt. I Norden er situasjonen noe annerledes og Helsingfors-børsen faller 0,90 prosent. I Stockholm er børsen ned 0,10 posent, mens København klatrer 0,5 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Stormen av resultater fortsetter hjemme. Av de store kanonene er det Orkla som har lagt frem sitt resultat for fjerde kvartal. Sel v om markedet var forberedt på et dårlig resultat, ble tapet langt større enn hva selv den største pessimisten hadde regnet seg frem til. Underskuddet før skatt ble på 4,4 milliarder kroner. Konsensus blant analytikerne lå på et tap på 2,14 milliarder kroner.

Aksjekursen falt rett etter at handelen åpnet, mens stiger nå 0,56 prosent til 44,90 kroner.

Les mer: Milliardsmell for Orkla og Har tapt 1 mrd siden nyttår

Situasjonen ser bedre ut for seismikkselskapet Petroleum Geo-Service. I forbindelse med sin resultatrapport har de kommet med en guiding for driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) for 2009 som ligger over analytikernes forventninger. PGS-aksjen stiger 6,47 prosent til 24,70 kroner.

Les mer: Nedskrivninger ødela for PGS

DiaGenic faller 18,21 prosent til 2,65 kroner etter at de har lagt frem sine tall etter siste kvartal. Fortsatt står de uten inntekter og sier at de jobber aktivt med å finne nye kilder til finansiering. De skal opprettholder «burn rate» i første halvår på linje med siste halvår i fjor.

Les mer. Nye underskudd i DiaGenic

Solenergiselskapet REC blir sendt ned 3,67 prosent til 57,80 kroner dagen etter at de falt 14,6 prosent.

DISKUTÈR HER:Hva tror du skjer på Oslo Børs?

Flere av de andre selskapene som har lagt frem sitt resultat etter fjerde kvartal opplever også nedtur. Blom faller 8,82 prosent til 15,50 kroner. Selskapet iverksetter flere tiltak for å bevare lønnsomheten og øke kontantstrømmen.

Les mer: Pluss fra Blom

StatoilHydro stiger 0,59 prosent til 118,70 kroner. Aprilkontraktene på nordsolje sendes opp 3,08 prosent til 40,77 dollar per fat. Det skjer samtidig som dollaren faller markant.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere