*Nettavisen* Økonomi.

Urolig på Børsen

Aksjene faller videre på Oslo Børs ved lunsjtider, og korreksjonen blir større.

Oslo Børs har nå falt rundt 11,5 prosent på en uke, og nedturen fortsetter i dag. Hovedindeksen er ved lunsjtider ned 4,32 prosent 377,73 poeng.

Børsene rundt om i verden falt kraftig i går, mens vi her hjemme feiret grunnlovsdag. Bakrusen for investorene skyldes ikke bare vill festing i går. Inflasjonsspøkelset ble nok en gang skremt frem etter at en rapport viser at de amerikanske konsumprisene steg mer enn ventet.

SEB Enskildas strateg Tom Kavli tror børsen er inne i en korreksjon på 10-15 prosent.

- Det er jo en korreksjon som er relatert til effekter av råvareprisene og fortjenestemarginene, og frykt for at renteoppgangen kan bli raskere enn tidligere antatt, sier strategen til NA24 iMarkedet.

Stjerneforvalteren Kristian Falnes i Skagen Fondene tror imidlertid ikke oppgangen er over for denne gang, men mener det er vanskelig å spå hva som skjer på kortsikt.

- Det er litt urolig om dagen, er Kristian Falnes kommentar til NA24 iMarkedet.

Prisen på et fat Nordsjøolje med levering i juli omsettes ved lunsjtider for rundt 68,50 dollar, mens dollaren ligger på 6,12 kroner.

Oljetungvekterne Statoil og Norsk Hydro topper listen over de mest omsatte aksjene ,og faller henholdsvis 4,46 prosent til 171,50 kroner og 6,05 prosent til 163,50 kroner.

Nedturen er større for det noe mindre oljeselskapet DNO som faller 7,62 prosent til 51,50 kroner. Selskapet forbereder nå en åpenhullstest av den nyeste brønnen på Nabrajah-feltet. Produksjonstesten skal ifølge DNOs partner Oil Search gjennomføres som en åpenhullstest over de to sonene Kholan og Basement, fra 2.627 meter til 2.956 meter.

Altinex som i forrige uke virkelig var i skuddet faller 9,23 prosent.

Solcelleselskapet REC faller som en stein og er ned 8,20 prosent til 84 kroner. Nedgangen er også stor blant andre tungvektere. Aker Kværner faller 7,36 prosent, mens Aker er ned 7,66 prosent. Telenor og Orkla faller 3,72 og 3,8 prosent.

Oljeserviceaksjene sliter også torsdag. SeaDrill er ned 4,38 prosent, mens Fred. Olsen Energy faller 5,3 prosent og Sinvest er ned 6,68 prosent.

Lakseaksjene merker også nedgangen denne dagen. Pan Fish faller 5,61 prosent, mens Lerøy Seafood er ned 6,85 prosent. Cermaq er ned 4,02 prosent.

Medi-Stim er dagens taper så langt med en nedgang på 11,27 prosent. Solstad Offshore følger etter og er ned 11,11 prosent. Det er liten omsetning i begge aksjene.

Birdstep er ned 10,46 prosent. Digi.no skriver at IT-selskapet nå får tøff konkurranse etter at Intel har samarbeidet med Nomadix om en løsning for roaming fra 3G til WLAN.

Blant få lyspunkt finner vi Norse Energy Corporation. Aksjen stiger 6,76 prosent etter at selskapet meldte at de har gjort en stort funn i forbindelse med boringen på Manati-feltet. Funnet skal ha avdekket tidenes tykkeste gasslag utenfor Brasil.

Forsikringsselskapet Nemi stiger 7,49 prosent, mens Steen og Strøm blir løftet 6,11 prosent.

Markedet reagerte også positivt på nyheten fra MediCult om at et av selskapets produkter har blitt godkjent av FDA. Kursen stiger 4,17 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.