NA24.no

Urolig på Wall Street

Sist oppdatert:
Skuffende makrosignaler tynger handelen.

Svake makrotall skremmer investorene.

NA24 - din næringslivsavis

Nasdaq-futuren blir sendt ned 1,04 prosent, mens S&P 500-future faller 1,07 prosent. Dow Jones Indicative faller 0,63 prosent

I februar falt detaljomsetningen i USA med 0,6 prosent, mens detaljomsetningen uten de volatile bil- og matvareprisene falt med 0,2 prosent. Dette er store skuffelser for markedet. Økonomene ventet ifølge Bloomberg News at detaljomsetningen i USA ville stige med 0,2 prosent både med og uten bil- og matvareprisene

Tilsvarende statistikk for januar ble revidert til en vekst på 0,4 prosent fra opprinnelig meldte 0,3 prosent.

Antallet førstegangssøkende til ledighetstrygd steg i forrige uke til 353.000 viser en oversikt fra det amerikanske arbeidsdepartementet. Analytikerne hadde ventet en økning på 9.000 til 357.000, viser en oversikt fra Dow Jones Newswire. Samtidig økte den videreførte ledigheten med 7.000 til 2.835.000. Det var i tråd med forventningene.

Stadig flere amerikanske hjem blir offer for tvangssalg. Totalt ble 223.651 boligeiere kontaktet i februar med mist et varsel etter at de ikke har klart å betale låneforpliktelser i tide.

Det er en oppgang på nærmere 60 prosent sammenlignet med tilsvarende periode året før. Verdt gikk det utover boligeierne i de folkerike statene Nevada, California og Florida.

Minst halvparten av de aktuelle boligeierne fikk sin første advarsel om at de ikke opprettholder forpliktelsen og at betalingen er blitt utelatt, det viser en undersøkelse gjennomført av selskapet RealtyTrac melder nyhetsbyrået AP.

Februar ble dermed den 26. måneden på rad med en årlig økning i antallet varsler om tvangssalg.

Importprisene økte i februar med 0,2 prosent. Det er en lavere veksttakt sammenlignet med januar da veksten var på 0,6 prosent. Økonomene hadde likevel ventet mer. Forventningene innhentet av Bloomberg viser at økonomene så for seg 0,8 prosent vekst i importprisene. Hvis en utelater petroleumsrelaterte priser ville importprisene økte med 4,5 prosent på årlig basis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere