USA advarer mot colaforbud

India får advarsler om at utenlandske investeringer i landet kan bli skadelidende, etter at giftig Coca-Cola og Pepsi ble bannlyst i enkelte indiske stater.

14.08.06 07:10

Les NA24 på mobil

En miljøvernsorganisasjon har beskyldt leskedrikkgigantene Coca-Cola og Pepsi for at deres produkter inneholder giftige mengder med innsektsmiddel. Mengden med innsektsmiddel skal ligge 24 ganger over det tillatte nivået og det skal ha vært tatt tester som underbygger dette. Stoffene antas å ha kommet i drikkevarene via grunnvannet.

NA24 - din næringslivsavis

Disse opplysningene har ført til at leskedrikker fra de to brusgigantene har blitt helt eller delvis bannlyst i seks indiske stater. Nå svarer amerikanske styresmakter og forretningsledere med advarsler mot forbudene, ifølge AFX News Limited.

Tilbakeslag for India
-Denne aksjonsformen er et tilbakeslag for den indiske økonomien, sa visesekretær for internasjonal handel, Franklin Lavin til Agence France-Presse.

-På et tidspunkt hvor India jobber hardt for å tiltrekke seg utenlandske investeringer vil det være uheldig om diskusjonen blir ledet av de som ikke ønsker å behandle utenlandske selskaper rettferdig, sa Lavin videre.

Coca-Cola må oppgi oppskriften
Leskedrikkjempene har tidligere slått hardt tilbake på beskyldningene med pressemeldinger og kampanjer for å forsikre indere om at drikkevarene er helt ufarlige. Indias høyesterett skal ha gitt selskapene seks uker på å oppgi ingrediensene i drikkevarene, men de hemmelige oppskriftene voktes vel av selskapene.

- Jeg håper amerikanske selskaper ikke benytter denne saken som en måleenhet på hvorvidt de skal investere i India, sa Kiran Pasricha, den amerikanske toppsjefen i Confederation of Indian Industry (CII), ifølge Forbes.com.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.