NA24.no

(Scanpix)

USA åpner svakt ned

Sist oppdatert:
Futurene pekte ned, børsen åpner ned

Det var på forhånd ventet svake tall fra dagens arbeidsmarkedsrapport fra USA. Ekspertene fikk rett. De ser ikke ut til å påvirke markedet voldsomt.

NA24 - din næringslivsavis

I august ble det skapt 84.000 færre jobber utenom jordbruket i USA. Det er det åttende fallet på rad i år.

- Tallene var noe dårligere enn ventet, men det er ikke det verste. Sysselsettingen helt tilbake til juni er revidert veldig lavt, og det lover dårlig for privat konsum, sa Handelsbankens makroekspert Knut Anton Mork til NA24.

Børsene ned
Børsene i New York åpner imdlertid ikke mye ned. Etter den noe forkortede børsuken, på grunn av amerikansk Labour Day mandag, kan vente sitt fjerde fall på rad. Femte hvis man tar med fredag forrige uke. Blant annet har S&P 500 falt med om lag 5 prosent de siste fem dagene.

Oljen omsettes fredag ettermiddag for 105,66 dollar fatet, tilsvarende et fall på 0,62 dollar.

Nedgraderer Merrill Lynch
Av de mest omtalte aksjene før åpning er Merrill Lynch. Storbanken Goldman Sachs nedgraderer konkurrenten fra «neutral» til «sell» og la de til i sin liste over anbefalte salg. De er engstelige for at Merrill Lynch kommer med nye nedskrivninger.

- Merrill Lynch handles for den høyeste pris-bok verdi av alle large-cap selskaper, meddeler Goldman Scahs i sin rapport.

Nøkkeltall fredag fem minutter etter åpning i New York

Dow Jones: -0,53 %
NASDAQ: -0,56 %
S&P 500: -0,69 %

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere