*Nettavisen* Økonomi.

USA-børsene stiger med oljeprisen

Pilene peker mot en positiv start på USA-børsene tirsdag, samtidig som oljeprisene vender oppover. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Børsoppgang verden rundt.

29.12.15 16:03

Pilene pekte mot en positiv start på USA-børsene tirsdag, samtidig som oljeprisene vender oppover.

I åpningshandelen er Dow Jones-indeksen opp 0,54 prosent, S&P 500 stiger 0,58 prosent og Nasdaq er opp 0,57 prosent.

Også i Europa stiger aksjene, med samleindeksen Stoxx Europe 600 opp 1,2 prosent, mens stemningen på de største børsene i Asia var positiv.

I oljemarkedet stiger prisen på den amerikanske lettoljen med 1,7 prosent til 37,4 dollar per fat. Hittil i år er oljeprisen ned mer enn 30 prosent.

Oljenerver i markedene
- Finansmarkedene har hatt en tendens til å fokusere på kun av ting av gangen i år, og for øyeblikket er det olje. Det er mye nervøsitet som stammer fra den vedvarende nedgangen i oljeprisene, sier investeringsdirektør Teis Knuthsen i Saxo Bank til Bloomberg.

2015 nærmer seg slutten og så langt i år har den brede S&P 500-indeksen hatt en flat utvikling.

- Alt er satt på pause, og ingen tar noen sjanser, gitt oljesvekkelsen og Kina-frykt. Råvarepriskollapsen viser at deflasjon fortsatt er en stor trussel, sier investeringsdirektør Russ Mould i AJ Bell til The Wall Street Journal.

Dagens viktigste tall
På kalenderen tirsdag var det klart for en ny måling over stemningen blant amerikanske forbrukere. Forbrukertillitsindeksen fra Conference Board var ventet opp til 93,9 i desember, men overrasker positivt med oppgangen til 96,5.

Før børs viste boligprisindeksen Case-Shiller at boligprisene i 20 byområder steg med 5,5 prosent i oktober fra oktober i fjor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag