NA24.no

(Scanpix)

USA-børsene kryper oppover

Det voldsomme børsfallet er bremset opp i USA.

Industriindeksen tar igjen noe av det tapte og stiger 0,22 prosent til 13.296,15 poeng fredag ettermiddag. Den brede S&P 500-indeksen klatrer 0,09 prosent til 1.492,10 poeng, mens teknologitunge Nasdaq er opp 0,17 prosent til 2.545,77 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Det amerikanske aksjemarkedet har opplevd et markant fall de siste dagene. Investorene på Dow Jones har de tre siste dagene måttet tåle et fall på 400 poeng. Drevet av rentefrykt og forventninger om høyere inflasjon har de amerikanske børsene deltatt i det globale børsfallet.

Nedgangen på de globale børsene har kommet samtidig med at renten på de tiårige statsobligasjonene har passert 5 prosent. I den elektroniske handelen har de rentene steget til 5,25 prosent fredag morgen. Siden har renten falt noe tilbake og ligger på 5,185 prosent. Når rente på statsobligasjonene stiger går det utover aksjemarkedet.

Veksten i både USA og i resten av verden har vært oppløftende og dette har sendt renten i Kina, Asia og Europa oppover.

Den amerikanske produsenten av halvledere, National Semiconductor, har meldt at resultatet falt med 24 prosent. Dette var langt bedre enn hva markedet hadde ventet og sammen med kunngjøringen om at selskapet skal kjøpe tilbake egne aksjer for 2 milliarder dollar sender det aksjen opp 9 prosent.

I april var handelsunderskuddet i USA på 58,5 milliarder dollar. Økonomene ventet ifølge Bloomberg News at handelsunderskuddet skulle ligge på 63,3 milliarder dollar i året fjerde måned.

Eksporten økte med 0,2 prosent til 129,49 milliarder dollar, mens importen falt med 1,9 prosent til 187,98 milliarder dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere