NA24.no

USA-børsene peker ned

Foto: SCANPIX/AFP
Sist oppdatert:
Det er duket for en svak børsdag i USA. Følg utviklingen her.

De amerikanske børsene fikk en fin avslutning på en helle svak forrige uke. Alle de tre nøkkelindeksene steg mellom 0,16 og 0,62 prosent.

Mandag ligger de samme indeksene an til å starte uken noe dårligere.

Industriindeksen Dow Jones indikeres å åpne ned 0,65 prosent, mens aksjene på den mer brede S&P 500-indeksen ligger an til å starte dagen med en nedgang på 0,52 prosent.

Verst går det utover aksjene på den teknologitunge Nasdaq-indeksen. Nasdaq-futuren peker ned rundt 0,75 prosent.

Selv om det ligger an til en svak børsåpning på Wall Street denne dagen, stjeler selve børsen New York Stock Exchange oppmerksomheten. I løpet av helgen har NYSEs planer om å kjøpe den paneuropeiske børsen Euronext blitt avslørt.

Den New York-baserte børsen har planer om by hele 10,2 millioner dollar for Euronext, og har dermed kommet på banen før den tyske Deutsche Börse fikk presentert sine fusjonsplaner.

Råvarene stupte i forrige uke og den samme utviklingen gjelder mandag. Børsene i Asia og Europa tynges av nedgangen i råvarene. Oljeprisen faller videre og har snart svekket seg med en dollar sammenlignet med samme periode året før. Dollaren holder grunn mot de fleste andre valutaene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere