NA24.no

USA faller fra start

Spekulantene ved de amerikanske børsene starter uken i negativt terreng.

De amerikanske aksjeindeksen viser en fallende tendens like etter at børsene i New York har åpnet. I går holdt aksjemarkedet stengt i forbindelse med feiringen av Presidents Day.

NA24 - din næringslivsavis

Industriindeksen Dow Jones faller 0,10 prosent til 12.754,58 poeng. De to andre toneangivende indeksene S&P-500 og Nasdaq blir sendt ned henholdsvis 0,16 prosent til 1.453,23 poeng og 0,35 prosent til 2.487,49 poeng.

Home Depot, verdens største selskap innen oppussing av private hjem, klarte ikke innfri forventningene for sitt resultat for fjerde kvartal. Resultatet endte på 925 millioner dollar tilsvarende 46 cents per aksje. Det er en nedgang fra 1,29 milliarder dollar tilsvarer 60 cents per aksje i samme periode året før. Tallknuserne ventet et resultat per aksje på 50 cents i fjerde kvartal.

Samtidig vil satellittradioselskapene Sirius Satellite Radio og XM Satellite Radio Holdings fusjonere. Sammenslåingen vil verdsette den nye kjempen til hele 13 milliarder dollar.

Verdens største supermarked kjede leverer varene.

Wal-Mart innfridde i årets fjerde kvartal. Selskapet melder at de har økt nettooverskuddet med 9,8 prosent, eller 3,94 milliarder dollar, i årets fjerde kvartal sammenlignet med fjorårets. Dette tilsvarer 95 cents per aksje. Gigantens omsetning steg med 11 prosent til 98 milliarder dollar.

Den iranske presidenten Mahmoud Ahmadinejad sier at Iran kan komme til å stoppe programmet med anrikingen av uran og returnere til forhandlinger. Det eneste kravet fra Ahmadinejad er at de vestlige landene er villige til å gjøre det samme. Dette har fått oljeprisen til å reagere ned siden risikopremien blir lavere.

Frontkontraktene på referanseoljen WTI faller 58,23 dollar ved råvarebørsen i New York.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere