*Nettavisen* Økonomi.

USA faller tilbake

Foto: (Scanpix)

Wall Street klarer ikke holde tempoet oppe etter en sterk start.

13.04.07 16:25

Børsene i USA faller tilbake etter en langt bedre start. Svak sentimentmåling blant forbrukerne skuffer markedet.

NA24 - din næringslivsavis

Industriindeksen Dow Jones faller 0,16 prosent til 12.532,81 poeng. Aksjene på den brede S&P 500-indeksen blir sendt ned 0,23 prosent til 1.444,47poeng. Apple svekker teknologiaksjene som faller mest. Nasdaq-indeksen faller 0,47 prosent til 2.468,69 poeng.

Forbrukerundersøkelsen til universitet i Michigan viser mindre tro på fremtiden. Sentimentindeksen var i midten av april på 85,3. Ifølge Bloomberg News ventet økonomene at indeksen skulle ligge på 87,5.

Morgan Stanley kjøper 13 hoteller fra det japanske flyselskapet All Nippon Airways. Totalt betaler den amerikanske investeringsbanken 281 milliarder yen tilsvarende 2,4 milliiarder dollar. Dermed dobler Morgan Stanley sin portefølje med hoteller i Japan.

Investeringsbanken er en av de første som eiendommer i det tidligere kriserammede japanske markedet.

Verdens største børsnoterte selskap la fredag ettermiddag frem sitt resultat for første kvartal. Resultatet endte på 4,51 millioner dollar tilsvarende 44 cents per aksje. Det er en oppgang på to prosent fra 4,44 milliarder dollar eller 42 cents per aksje i samme periode året før.

Resultatet kom fra en omsetning på 40,2 milliarder dollar i første kvartal en oppgang på 6 prosent fra 38,03 milliarder dollar i første kvartal 2006. Analytikerne hadde ventet at General Electric ville legge frem et resultat per aksje på 44 cents fra en omsetning på 39,82 milliarder dollar.

I inneværende kvartal venter GE å tjene mellom 52 og 54 cents per aksje og gjentar utsiktene til et resultat på mellom 2,18 og 2,23 dollar per aksje for hele 2007. Det er også i tråd med hva tallknuserne venter. Analytikerne ser, ifølge Thomson First Call, et resultat per aksje på 53 cents i andre kvartal og 2,22 dollar for året sett under ett.

Handelsbalansen for februar viser at underskuddet mot utlandet lå på 58,44 milliarder dollar. Økonomene ventet ifølge Bloomberg News at underskuddet skulle vokse til 60,3 milliarder dollar i årets andre måned. I januar

Markedet tar godt i mot rapporten som viser at kjerneprisindeksen (energi og matvareprisene utelatt) holdt seg stabilt i mars. Dette er med på å redusere faren for at den amerikanske sentralbanken kan heve renten for å motvirke stigende inflasjon. Når kjerneprisene holder seg rolig gir det grunn for spekulantene til å tro at inflasjonen har ikke slått ut på hele økonomien.

Produsentprisindeksen for mars steg med 1 prosent, mens kjerne-produsentprisene var uforandret. Ifølge Bloomberg News ventet økonomene at produsentprisindeksen skulle stige med 0,7 prosent i mars. Kjerneprodusentprisene var ventet å stige med 0,2 prosent.

Likevel førte stigende bensin- og matvarepriser til at produsentprisene steg med 1 prosent i mars.

Apple blir forsinket med det nye operativsystemet til datamaskinene under Mac. Dette missliker markedet.

Det private kapitalfondet Blackstone er knyttet til et mulig oppkjøp av Sallie Mae. Selskapet som går under navnet SLR og er den største innen student lån i USA. Oppkjøpet kan komme til å koste hele 20 milliarder dollar.

Frontkontrakten på referanseoljen WTI 63,83 dollar fatet på råvarebørsen i New York.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.